2020-07-16 11:14:21• hírek • Bajnai Botond

Az eredményes érettségi után megkezdődtek a nyári beruházások is a Hám Jánosban

Nem kevesebb, mint 94,33 százalékos sikerarányt értek el az érettségin a 2020-as évfolyam végzősei a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban. Az elért eredmények kapcsán, és a nyári tervekről Ádámkó István iskolaigazgató nyilatkozott a Szatmár.ro-nak.

Idén is szép érettségi eredményekkel büszkélkedhet a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, hiszen a 2020-as évfolyam 94,33 százalékos sikeraránnyal vette az idei próbákat, mindössze 3 diák nem szerezte meg az átmenőt.

„Nem ez az első év, amikor ilyen jól szerepelnek az iskola diákjai, de ezzel együtt elégedettek vagyunk, ugyanis a kialakult járványhelyzet miatt létrejött online oktatási módszerek bevezetését követően sok kollégám gyengébb eredményeket prognosztizált az idei évfolyam számára, így az eredmények még inkább elégedettségre adnak okot számunkra. Úgy érzem, a kollégáim nagyon lelkiismeretesen és odaadóan megtettek mindent egész tanévben, március 11-étől kezdődően különösen azért, hogy azok a diákok, akik érettségire akarnak jelentetni, és ezt komolyan is veszik, sikeresen tudják venni az akadályokat. Ezért, az órarendben szereplő órák mellett rengeteg plusz órát tartottak. Másrészt örülök annak is, hogy az idei évfolyam megértette azt, hogy áldozatot kell hozni, és tanulással valóban szép eredményeket lehet elérni. Hiszen az érettségi senkinek sem hullik az ölébe, de áldozatkész munkával, tanulással adott a siker.” – fogalmazott az iskolaigazgató.

Ádámkó István iskolaigazgató

Elmondta továbbá azt is, hogy a 2020-as évfolyam diákjai közül 1 tanuló bukott matematikából, 2 pedig románból, viszont ha megfigyeljük a tantárgyak szerinti átlagokat, így is jó eredményeket kapunk: matematikából 8,31-es átlag született, románból közel 7-es, míg magyarból 8,40-es átlagmédiát produkáltak a diákok.

Az idei érettségin ugyanakkor részt vettek néhányan az előző évfolyamokból hátramaradtak közül is, az így kiszámolható sikerarány 85,24 százalék, viszont ha csak a 2020-as végzősöket tekintjük, akkor az említett 94,33 százalékos mutatóval számolhatunk.
 

Négy helyszínen zajlanak a nyári beruházások

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum négy épületben fejti ki oktató-nevelő tevékenységét: az óvodában, a líceum épületében, a szakiskolában és a bentlakásban. Az idei nyár elképzelései szerint mind a négy helyszínen történnek különböző beruházások, az alábbiak szerint.

Az óvodában, ahol az óvodai csoportok mellett az előkészítő osztály is működik 2 tantermet, 2 óvodai csoportot, 3 mosdót újítanak fel, illetve a lépcsőházban is lesz egy frissítő festés. Az iskola bentlakásában, a Szent Alajos Konviktusban mosdók festése, és a folyosók javítása és festése van folyamatban, de 6 szobát, a konyhát és az ebédlőt is szeretnék kifesteni az elkövetkező hetek során.


A diákok számára 108 helyet biztosító konviktusba való beiratkozást augusztus 17. és 18. napján szervezik meg, 9.00 és 13.00 órák között, helyben, a bentlakás épületében.

Felvételkor előnyt élveznek a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 5-8. osztályos, illetve a líceumi és a szakiskolai oktatásban résztvevő diákjai, de a fennmaradt helyekre külsős diákok is jelentkezhetnek, ahogyan az előző években is.

Ami a középiskolai oktatást illeti, jövő tanévtől megjelenik majd két új szak. Líceumban a matematika-informatika és természettudományok biprofilú osztály, 14+14 hellyel, illetve a szakiskolában megjelenik az autószerelő szak, szintén egy biprofilú osztályban, az automatizálás és elektronikai műszerész szakkal karöltve.

Ezeknek megfelelően őszig a matematika-informatika szakosok számára elkészül egy digitális szaktanterem. Ennek a bútorzatát már megrendelték, illetve a vakáció ideje alatt a digitális eszközök beszerzése is megtörténik.

A szakiskolában az autószerelő-szakos diákok számára új tereket alakítanak ki, a tervek szerint az autószerelő szaktanteremnek is el kellene készülnie őszig, de év végéig mindenképp finalizálná azt az iskola. Ebben a beruházásban a tanintézmény partnere az Autonet Kft. lesz, amelyik már az előző tanévekben is hozzájárult az elektronikai szaktanterem létrehozásának finanszírozásához – tájékoztatott mindezekről Ádámkó István iskolaigazgató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: